Permafrost Today

 

Brume – Doom fra Frisco

Kvinner innen rock og metal er i klart mindretall i forhold til mannlige sine mannlige kolleger, og vil nok alltid være det. Tendensen er også klar på at veldig mange av de kvinnelige aktørene står for vokal og ikke den øvrige instrumentering. Selvsagt og for orden skyld så finnes det en del unntak fra dette. San Fransisco bandet Brume har Susie McMullan som en meget sentral musiker. Hun spiller bass med blytunge riff og har en svært atmosfærisk vokal vel tilpasset til trioen sin doomdrenerte musikk.

For ei god uke siden slapp amerikanerne sin debut CD Rooster, som viser et band i utvikling siden EP-en Donkey fra 2015. Rooster er sonisk sett mere flerfaset enn den forrige skiva, dundrende hard og spennende og kontrastfylt. 6 låter på til sammen 51 minutter tilsier at minst noen låter er med episk format. Band som Windhand og The Melvins er to aktører som Brume trioen er inspirert av. Den rimelig inspirerte coverkunsten er det dyktige illustratøren Sean Beaudry som har stått for. Skiva kommer ut via labelene DHU Records og Doom Stew Records. Sistnevnte label er det bandet sin [trommeslager] Jordan Perkins-Lewis som bestyrer og eier!